Hegyi-Karabah megadta magát

Ma (szerda) késő délelőtt Hegyi-Karabah vezetése bejelentette, hogy beszünteti a harcokat. Közleményükben elismerik, hogy az azeri diktatúra csapatai több helyen áttörték az örmény védelmet, a front összeomlott, a helyzet tarthatatlanná vált. A CSI hegyi-karabahi partnerei arról számolnak be, hogy tüzérségi tűz zúdul a városaikra, és pánik alakult ki az utakon.

Adomány
Sztyepanakert repülőtere 2023. szeptember 20-án: elkeseredett tömegek reménykednek a menekítésükben.

Meg nem erősített hírek szerint az orosz békefenntartók megkezdték a mintegy 120 ezer örmény evakuálását Örményországba, de egyelőre csak mintegy kétezer örményt tudtak elszállítani. Jelenleg kaotikus a helyzet és ellentmondásos hírek érkeznek.

Elkeseredett tömegek – férfiak, nők, idősek, gyermekek egyaránt – keresnek menedéket a karabahi repülőtéren remélve, hogy evakuálják őket.

Egy helyi megfigyelő ezt írja: „Ezrek rekedtek a sztyepanakerti repülőtéren. Nincs sem víz, sem élelmiszer, sem más alapvető ellátás. Órák óta várunk, de nem történik semmi.”

Sztyepanakert légikikötője polgári gépek előtt évtizedek óta zárva van, és csak az orosz békefenntartók használhatják. A menekülők abban a reményben mentek oda, hogy talán mégis érkezik majd valamilyen gép.

Eddig kivétel nélkül minden alkalommal, amikor Azerbajdzsán örmény területet foglalt el, katonái megölték és megkínozták az ott élő örmény keresztényeket, és etnikai tisztogatásba kezdtek. Most is arra lehet számítani, hogy emberek tízezrei menekülnek a puszta életüket féltve.

Az azerbajdzsánok csak ellenőrzés után engedik el a férfiakat, ha bebizonyosodik, hogy „nem bűnösök”. Gyakorlatilag minden karabahi örmény férfi szolgált a hadseregben, ezért letartóztatható.

Azerbajdzsán eltökélte, hogy meghódítja ezt az ősi keresztény földet. Ha ez megtörténik, a keresztény lakosságot lemészárolják vagy elűzik otthonukból.

 

A CSI tovább támogatja az örmény keresztényeket

Imádkozz Hegyi Karabahban élő testvéreinkért, a békéért, és biztonságért ebben a nagy szükségben.

A CSI azonnali segélyt indít a mostani háború áldozatainak. Keresztény testvéreinknek élelmiszerre, orvosi ellátásra, ruházatra és menedékre lesz szükségük, később pedig segítségre, hogy újrakezdhessék az életüket.

Köszönjük közbenjárásodat!

 

Sztyepanakert repülőtere 2023. szeptember 20-án: elkeseredett tömegek reménykednek a menekítésükben.
Sztyepanakert repülőtere 2023. szeptember 20-án: elkeseredett tömegek reménykednek a menekítésükben.
Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.