Mianmar

Az 1948-as Nagy-Britanniától való függetlenség óta fegyveres konfliktus zajlik a hadsereg és az etnikai-vallási kisebbségek között a főleg burmai-buddhista Mianmarban.

A kisebbségek több százezer tagja – köztük sok keresztény – elköltözött, megsebesült, megkínozták vagy akár meg is ölték őket az elmúlt évtizedekben.

2020-ban a CSI új segélyprojektbe kezdett, amely a túlnyomórészt keresztény karén kisebbségre összpontosít.

CSI súlypont

  • A CSI átvállalja a mianmari menekülttáborból Thaiföldre érkező gyermekek bentlakásos iskolai költségeit azzal a céllal, hogy a fiatalabb generációnak a táboron kívül is legyen jövője
  • Pénzügyi alapot hoztunk létre a mianmari menekülttáborban élőknek a sürgősségi orvosi segítségnyújtás költségeire

Ezekkel a témákkal foglalkozunk.

bdaedf89-nig170103ret_865_0
Menekültek segélyezése
A konfliktusok és üldözések számos CSI projektországban emberek millióit szorították ki otthonukból. Sok a belső menekült, míg mások kénytelenek voltak külföldre menekülni. Az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek és menekültek számára nyújtott humanitárius segítség a CSI munkájának egyik ága.
95581076-ban191001ret_865_0-1
Sürgősségi segély
Azokban az országokban, ahol a vallási kisebbségeket üldözik, a CSI szolidaritást vállal az áldozatokkal azáltal, hogy sürgősségi segítséget nyújt helyi partnerein keresztül. Partnereink által a CSI ezekben az országokban is gyorsan reagálhat a természeti katasztrófákra. Különleges felhívások biztosítják a források rendelkezésre állását a rászorulóknak.
1c3fa157-syr150705ret_865_0
Üldözött keresztények
A Christian Solidarity International (CSI) 1977-es alapítása óta a vallási indíttatású erőszak, a diszkrimináció és az üldöztetés áldozatait védi világszerte. A CSI elkötelezettsége magában foglalja a sürgősségi és jogi segítségnyújtást, valamint az érdekképviseletet.

Állj mellénk!