CSI sajtóközlemény

A Christian Solidarity International (CSI) szomorúan és nagy aggodalommal veszi tudomásul a dzsihádista erők gyors előretörését Afganisztánban. Az Amerikai Egyesült Államok által támogatott afgán kormány összeomlása és az ország tálibok általi átvétele az amúgy is súlyos emberi jogi helyzet romlásával fenyeget, különös tekintettel a keresztényekre, a síita muzulmánokra és a nőkre.

Fotó: Sohaib Ghyasi

A szomorú igazság az, hogy az USA megszállása és az USA támogatását élvező, most megbukott afgán kormány alatt sem volt vallásszabadság Afganisztánban. Az afganisztáni egyház évtizedek óta teljes illegalitásba kényszerült. Azokat az afgánokat, akik nyíltan merték/merik vállalni a kereszténységet, az iszlám „hit elhagyása” miatt letartóztatás, börtön és kivégzés fenyegette/fenyegeti.

A tálibok hatalomra kerülésével az afganisztáni vallási kisebbségeket fenyegető veszély jelentősen megnőtt. Az Afganisztánból érkező, meglehetősen szórványos jelentések egységesen arról szólnak, hogy a talibánok meggyilkolják a síita muzulmán falusiakat, és megfenyegetik az afgán egyházi vezetőket, sőt keresztény képeket és irodalmat keresve átkutatják a mobiltelefonjaikat. A tálibok által elfogott keresztényeket az a veszély fenyegeti, hogy meggyilkolják őket a hitük miatt.

A CSI fölszólítja azokat a kormányokat, amelyek nyílt kommunikációs csatornákkal rendelkeznek a tálibokkal, hogy tegyenek meg mindent az ilyen gyilkosságok megakadályozására. Elismerjük, hogy – tekintettel Afganisztán zárt határaira és arra, hogy még a nagyhatalmak sem képesek az összes állampolgárukat és szövetségesüket kimenteni –, nagyon korlátozottak az eszközeink, hogy anyagi segítséget nyújtsunk az országban üldözött vallási kisebbségeknek. Ezért kérjük Istent, hogy védje meg egyházát. Csatlakozunk a világ keresztényeihez, és imádkozunk keresztény testvéreink biztonságáért Afganisztánban és minden afgán emberért.

Imádkozz:

  • A tálib erők elől bujkáló afgán keresztények biztonságáért.
  • Az afgán keresztényekért, akik jelenleg próbálnak kimenekülni az országból.
  • Isten adjon békét és erőt azoknak az afgán keresztényeknek, akik halálos veszélyben vannak.
  • A síita muszlimok, nők és más veszélyeztetett csoportok biztonságáért.
  • Az afganisztáni békéért és azért, hogy az afganisztáni egyház egy napon szabadon működhessen és nyíltan hirdethesse az evangéliumot.
Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.