Hegyi-Karabah

Hegyi-Karabah Köztársaság (vagy Arcah Köztársaság) az ősi Örmény Királyság része, a világ első állama, amely a kereszténységet hivatalos vallásként fogadta el 301-ben. A Szovjetunió fölbomlásával azonban Hegyi-Karabah Azerbajdzsánba ékelődött, ami brutális háborúhoz vezetett Azerbajdzsán-Örményország között. Amikor 2020 szeptemberében újrakezdődött a harc, a CSI helyi partnerein keresztül Örményországban és Hegyi-Karabahban is segélyprogramokat indított .

CSI súlypont

  • Lakhatási támogatás menekülteknek
  • Jövedelemtermelő intézkedések menekülteknek
  • Orvosi segítség
  • Pszichológiai támogatás

Hír Hegyi-Karabah

Ezekkel a témákkal foglalkozunk.

bdaedf89-nig170103ret_865_0
Menekültek segélyezése
A konfliktusok és üldözések számos CSI projektországban emberek millióit szorították ki otthonukból. Sok a belső menekült, míg mások kénytelenek voltak külföldre menekülni. Az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek és menekültek számára nyújtott humanitárius segítség a CSI munkájának egyik ága.
95581076-ban191001ret_865_0-1
Sürgősségi segély
Azokban az országokban, ahol a vallási kisebbségeket üldözik, a CSI szolidaritást vállal az áldozatokkal azáltal, hogy sürgősségi segítséget nyújt helyi partnerein keresztül. Partnereink által a CSI ezekben az országokban is gyorsan reagálhat a természeti katasztrófákra. Különleges felhívások biztosítják a források rendelkezésre állását a rászorulóknak.
1c3fa157-syr150705ret_865_0
Üldözött keresztények
A Christian Solidarity International (CSI) 1977-es alapítása óta a vallási indíttatású erőszak, a diszkrimináció és az üldöztetés áldozatait védi világszerte. A CSI elkötelezettsége magában foglalja a sürgősségi és jogi segítségnyújtást, valamint az érdekképviseletet.
342d2469-irk201105ret_865_0
Vallási kisebbségek
A CSI nemzeti és nemzetközi szinten küzd a kisebbségek szabad vallásgyakorlásának jogáért. A vallási kisebbségeket a világ számos országában elnyomják és erőszakkal elüldözik.

Állj mellénk!