Sürgősségi segély a földrengés áldozatainak

Eddig már több mint 4500 halottról érkezett jelentés, és a számuk egyre nő. Több mint 19 000 ember sérült meg a 2023. február 6-i nagy erejű földrengés következtében Délkelet-Törökországban és Észak-Szíriában. Orvosi segítségre, biztonságos elhelyezésre, gyógyszerekre és élelemre van szükségük azonnal. A CSI szíriai partnerei gyorssegélyt nyújtanak az áldozatoknak.

Adomány
Törökország / Szíria: Sürgősségi segély a földrengés áldozatainak

2023. február 6-án hatalmas erejű földrengés rázta meg Dél-Anatóliát és Észak-Szíriát. A szokatlanul hosszú lökések során épületek ezrei dőltek össze. Ennek következtében nagyon magas a halottak és sérültek száma, akik közül sokan még mindig a törmelékhegyek alá szorultak.

Ne feledkezzünk meg Szíriáról!

Szíriában a mostani természeti katasztrófa egy olyan országot sújt, amely már amúgy is mélyponton van. Az itt élők az évekig tartó háború és az azt követő szankciók miatt már meggyengültek. Ezeket a gyermekeket és a családokat különösen súlyosan érinti a legújabb katasztrófa. A kemény tél még nehezebbé teszi a helyzetüket. Támogatás nélkül az ország mentési és egészségügyi intézményei nem képesek megbirkózni a nehézségekkel. Alapó, Idlíb, Latakia és Hama városokat súlyos csapás érte. Az épségben maradt templomok szükségszállóként szolgálnak. Több mint 300 hajléktalan kapott menedéket az aleppói szír ortodox templomban. A CSI helyi partnerei – akiket szintén sújtott a földrengés – mindent megtesznek az áldozatok megsegítésére.

Élelmiszer, gyógyszer, lakhatás

„Száz év óta ez a legsúlyosabb földrengés” – mondják a térségben. A CSI gyorssegélye a legsürgősebbeket biztosítja: például élelmiszerek, gyógyszerek és szükségszállások. Partnereink mindent megszerveznek a helyszínen. A többnyire egyházi alapú hálózatoknak köszönhetően gyorsan eljutnak azokhoz, akiknek sürgős segítségre van szükségük. Simon Brechbühl, a CSI ügyvezető igazgatója elmondta: „A szükség óriási, különösen Észak-Szíriában. Helyi partnereink most a földrengés áldozatainak segítenek. Őszintén köszönjük a támogatást!”

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.

Még több hír – Katasztrófa segély