Súlyosbodik a helyzet

Szerda reggelre már meghaladta a 11 000 főt a törökországi és szíriai halálos áldozatok száma. Csak Törökországban több mint 7108 emberéletet és közel ötvenezer sérültet követelt a földmozgás a hatóságok jelentése szerint.

Adomány
Törökország: Földrengés

2023. február 7-én (hétfőn) a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, amelyet több száz kisebb lökés követett. A pusztító erejű természeti katasztrófa – az elmúlt több mint 100 év egyik legerősebbje a térségben – Nurdağı városától 23 km-re keletre, Gaziantep tartományban következett be.

Mindkét országban épületek ezrei dőltek össze. Északnyugat-Szíriában, ahol már amúgyis több mint 4 millió ember szorul humanitárius segítségre, szinte kilátástalan a helyzet. Ráadásul a fagyos időjárás tovább veszélyezteti a túlélők esélyeit és megnehezíti a mentést, mivel eddig több mint 100 utórengés sújtotta a régiót.

A Christian Solidarity International (CSI) előkészületeket tesz a humanitárius segítségnyújtásra, többek között helyi partnereinken keresztül a törökországi Antakyában és a környező területeken, ahol egy forrásunk szerint a város legalább fele elpusztult. Az épületek összedőltek, az imaházak elpusztultak, és viszonylag kevés erőfeszítés történt a segítségnyújtás érdekében.

Segíts!

Kérjük, imádkozz a régióban lévő testvéreinkért, és mindazokért, akiket ez a természeti katasztrófa sújt. Azt is kérjük, hogy imádkozva fontold meg az adakozást. A CSI készen áll a segítségnyújtásra! Támogatóink nagylelkűségének köszönhetően tudunk sürgős segélyt nyújtani a mostani esetben is: élelmiszert, ruhát, vizet, menedéket, takarókat, télikabátokat és más szükséges fölszerelést biztosítunk a rászorulóknak. Köszönettel fogadunk minden nagylelkű adományt!

CSI adományszámla: OTP Bank

HUF 117 070 24-204 527 08

EUR IBAN HU71 1176 3079 1181 8887 0000 0000

Swift code: OTPVHUHB

 

 

Hozzászólás

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.

Még több hír – Katasztrófa segély