Red Wednesday az üldözött keresztényekért

A nemzetközi Vörös Szerda alkalmából november hónap utolsó szerdáján a Kirche in Not pápai jótékonysági szervezet kezdeményezésére 2015 óta sok országban vörös színnel világítják meg a templomokat és középületeket, hogy fölhívják a figyelmet a világszerte üldözött és elnyomott keresztényekkel való szolidaritás jeleként.

Kép

Magyarország 2019-ben csatlakozott a nemzetközi szolidaritási akcióhoz.

„Keresztények százmilliói vannak kitéve ma is erőszakos üldöztetésnek, diszkriminációnak, vagy akadályozzák őket abban, hogy szabadon gyakorolják hitüket – magyarázta Florian Ripka, a Kirche in Not (Aid to the Church in Need – ACN) németországi ügyvezető igazgatója a nemzetközi Vörös Szerda hátterét. – Így akarunk hangot adni a hitben élő elnyomott testvéreinknek, és imádkozunk értük.”

Az elmúlt években a kampány részeként vörös színnel világították meg többek között a római Colosseumot és a Trevi-kutat, a párizsi Sacré Cœur-bazilikát, a Rio de Janeiró-i Corcovado Krisztus-szobrot, az osztrák parlament épületét, a frankfurti dómot, a budapesti Lánchidat, és a debreceni Nagytemplomot.

2021 novemberében már számos eseményt, tanúságtételt szerveztek a Vörös Szerda köré.

A keresztény szimbolikában a vörös a mártíromság színe. A Vörös Szerda fénye rávilágít a világunkban zajló vallási üldöztetésre, és tiszteleg minden keresztény előtt, aki Krisztusért szenvedett és halt meg.

Jegyezd meg ezt a dátumot: 2022. november 23.

Kérjük, csatlakozz hozzánk november 23-án, hogy közösen törjük meg a keresztényeket és minden vallási üldözöttet fojtogató csendet.

Köszönjük, hogy imával, adománnyal, tiltakozással és bátorítással támogatod a hitük miatt üldözötteket!

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.