Kedves Támogatónk!

Megint lepergett egy esztendő. Tavaly ilyenkor ezt írtuk: „Egy olyan helyzettel, ahol a koronavírus miatt […] maga a karácsonyi ünnep és a közös családi vacsora elköltése is bizonytalanná vált, nehéz szívvel nézünk szembe. Megszigorodtak és szorongással telítődtek a mindennapjaink, és a megpróbáltatásoknak még nincs vége. Advent az áldott készülődés ideje, és az Istengyermek közeledtét jelző koszorún sorra fölgyulladó gyertyafények számának növekedésével emelkedik a lelkünk.”

Nagy

Akkor nagyon bíztunk abban, hogy mostanra nyoma sem lesz a pandémiának. És most újra itt van. A korlátozások megnehezítik az egymás közti kommunikációt. Elmaradnak a személyes találkozások, ami mindenkit megvisel. Vonatkozik ez a CSI-re is.

Ebben a súlyos helyzetben különösen értékeljük kedves Támogatóink megingathatatlan hűségét, ami arra buzdít minket, hogy felekezeti hovatartozásuktól függetlenül segítsünk rászoruló felebarátainkon, és kiálljunk az emberi méltóság védelmében. Jézus pontosan erről beszél az irgalmas szamaritánus példázatában. (Luk 10,30-37) De változott-e valami?

A világban ismét fokozódik a vallási intolerancia. Sok országban lábbal tiporják az alapvető emberi jogokat, és a politika totalitárius eszközökkel nyomja el a társadalmat. Nem szólva a népirtásról. Az pedig, hogy a kereszténység sok helyen virágzik, csak szálka az iszlámisták szemében. Egy ilyen világban, ahol a keresztényellenes fanatizmus egyre terjed, a CSI keresztény fundamentumra épülő tevékenységére nagyobb szükség van, mint valaha.

Az elkövetkező években meg kell találnunk a módját, hogy megvédjük a kommunista Kína gyorsan növekvő és stratégiailag fontos keresztény és ujgur kisebbségét. Ugyanez vonatkozik a tálibok afganisztáni és az Azerbajdzsán mögött álló Törökország neooszmán ambícióinak áldozataira is, amely elsősorban a Hegyi Karabahból elűzött örményeket sújtja. Tovább küzdünk a Szíria elleni szankciók megszüntetéséért. De az Önök elszántsága elengedhetetlen.

Megköszönve egész évi imáikat és adományaikat, kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyt kívánunk minden kedves Támogatónknak a hitük miatt üldözöttek nevében,

Viz Péter

Budapest, 2021. december 1.

 

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.