15. október 2020

A fenyegetett keresztények sürgős segítségre szorulnak

Több mint 25 év törékeny tűzszünet után Azerbajdzsán és a török erők ismét megtámadták a hegyi-karabahi örmény keresztényeket. Lakosok ezreinek kellett elhagyniuk az otthonukat. Éhségtől és gyógyszerhiánytól szenvednek, és félnek az előttük álló jeges téltől. A CSI kiáll az áldozatok mellett és szolidaritásra szólít föl.

RTX7Z1TV_Civilians-gather-in-an-bomb_shelter
  • 15000.-Ft – Élelmiszersegélyre.
  • 30000.-Ft – Meleg téli ruhára és fűtőolajra.
  • 45000.-Ft – Gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre.

Hegyi-Karabah örmény keresztényei ellen vallási és etnikai tisztogatás kezdődött.

Az azeri hadsereg támadja őket, Törökország és több mint 300 szíriai dzsihád harcos támogatásával.

Az áldozatok száma folyamatosan növekszik. A nőknek, gyermekeknek és az időseknek is el kell hagyniuk otthonaikat, míg a férfiak kétségbeesetten próbálják megvédeni a hazájukat.

A traumatizált, lakóhelyüket elhagyó embereknek hideg, sötét pincékben kell kibírniuk. A rakétáktól való félelem folyamatosan elkíséri őket. A menekültek élelmiszer- és gyógyszerhiánytól szenvednek. Hamarosan beköszönt itt a jeges tél. Fűtőolaj nélkül halálra fagyhatnak.

Iszlám katonai offenzíva – újabb népirtás?

Az azerbajdzsán hadsereget a hegyi-karabahi örmények elleni támadásaiban Törökország iszlámista elnöke, Recep Tayyip Erdoğan és szíriai dzsihádista terroristák támogatják. A veszélyeztetett örmény keresztények közül sokan a több mint 100 évvel ezelőtti törökországi népirtás túlélőinek leszármazottai.

Az örmények elleni népirtás folytatódik ma is. A CSI már kétszer vette védelmébe a muszlim fanatikusok által megtámadott örményeket:

  • először Hegyi-Karabahban az 1990-es évek elején,
  • majd néhány évvel ezelőtt a szíriai Aleppó városában.

Most ugyanazok az erők támadják újra az örmény keresztényeket és ugyanazzal a céllal: hogy kiszorítsák őket hazájukból.

CSI segítség akkor és most

A CSI munkatársai és igazgatója, dr. John Eibner mindkét alkalommal életmentő segítséget nyújtottak az áldozatoknak. „Nyilvánosan fölemeltük a hangunkat a válságos helyzetben fenyegetett keresztények nevében is” – mondta John Eibner. Örmény partnereinknek köszönhetően a CSI ismét gyorssegélyt nyújt a veszélyeztetett hegyi-karabahi embereknek.

Köszönjük, hogy támogatod a CSI erőfeszítéseit az örmény keresztények megmentésére! Együtt dolgozunk azon, hogy biztosítsuk túlélésüket, és megvédjük emberi méltóságukat.

CSI adományszámla: OTP Bank

HUF 117 070 24-204 527 08

EUR IBAN HU71 1176 3079 1181 8887 0000 0000  

Swift code: OTPVHUHB

 

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.