Halálra ítélték Noman Masiht – A CSI tovább küzd

Négy év előzetes letartóztatás után egy pakisztáni bíróság halálra ítélte Noman Masiht (22) állítólagos istenkáromlásért, annak ellenére, hogy nincs bizonyíték! A CSI ezt elutasítja, és tovább támogatja Nomant a családjával mind jogilag, mind anyagilag.

Pakisztán: Halálra ítélték Noman Masiht – A tovább küzd

Noman Masiht (22) 2023. május 30-án halálra ítélték. Jogi képviselői a bizonyítékok hiánya miatt fölháborodtak. Továbbra is harcolnak, hogy Nomannak igazságot szolgáltassanak.

A két unokatestvért, Noman Masiht és Sunny Waqast istenkáromlással vádolják. Négy éve vannak a bahawalpur-i börtönben. A CSI segít a vádlottaknak és kétségbeesett családtagjaiknak.

 

Miről is van szó?

Sunny Waqast (24) azzal vádolják, hogy Mohamed próféta karikatúráit fénymásolta. A rajzokat unokatestvére, Noman Masih küldte neki WhatsAppon keresztül. Egy ismeretlen személy jelentette ezt a rendőrségnek, Sunnyt és Nomant pedig letartóztatták. Végül szintén két rendőr volt az, aki a keresztény unokatestvéreket istenkáromlással vádolta meg. Sunny és Noman ma is a bahawalpur-i börtönben raboskodik.

A CSI meglátogatja a szülőket

A CSI hónapok óta keményen dolgozik Sunnyért és Nomanért. Februárban a CSI két munkatársa helyi partnerünkkel együtt meglátogatta a két fogvatartott szüleit egy biztonságos helyen. Fejvesztve kényszerültek elhagyni otthonukat, miután erőszakkal és gyújtogatással fenyegették meg őket.

 

Noman és Sunny kitartanak a hitük mellett

A CSI-nak nyilatkozva a két család elmondta, hogy fiaik kitartanak keresztény hitük mellett, annak ellenére, hogy felajánlották nekik, hogy szabadon engedik őket, ha áttérnek az iszlámra. „Sunny már háromszor elolvasta a Bibliát. Az, hogy ilyen szilárdan kitart a hitében a rács mögött, erőt ad nekünk, hogy mi magunk is szilárdak legyünk a hitünkben” – számoltak be Sunny szülei.

Több mint 650 ember reagált a CSI felhívására, amiben kértük, írjanak Sunnynak és Nomannak bátorító lapot. A CSI partnere, Anjum személyesen adta át a két fiatal kereszténynek a kártyákat. Az imák Sunnyért és Nomanért hetek óta tartanak.

John Eibner, a CSI elnöke levelet írt a pakisztáni igazságügyi miniszternek is, amelyben arra kérte, hogy az igazságosság és a vallási tolerancia szellemében cselekedjen, és ejtse a vádakat Sunny és Noman ellen. Ahogy Noman édesapja megerősíti, a sokrétű támogatás tudata rendkívül értékes a fogvatartottak és hozzátartozóik számára.

 

Most mi lesz?

A Noman Masihra vonatkozó lesújtó ítélet nem lehet az utolsó szó. A CSI továbbra is különböző szinteken kampányol az igazságszolgáltatásért Noman és a többi, az úgynevezett „istenkáromlásról szóló cikkely” alapján megvádolt és letartóztatott személy szabadulása érdekében.

Imádkozz értük:

https://www.csi-magyarorszag.hu/hirek/sunny-waqas-es-noman-masih/

Videó: Noman édesapja köszöni a támogatást

Hozzászólás

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.

Még több hír – Vallási kisebbségek