Az elrabolt keresztény lányt fegyverrel kényszerítették házasságra

Rosszabb, mint egy rémálom: Princy Masih (15) keresztény lányt az éjszaka közepén fegyveresek rángatják ki az ágyából, és elrabolják. Egy befolyásos muszlim házasságra kényszeríti őt. A rendőrség napokig tétlen. A CSI jogi támogatást nyújt Princy nincstelen családjának, hogy a lányukat megszabadítsák kínzójától.

Tiltakozás
Anjum Paul (b) mindent megtesz annak érdekében, hogy Francis és Noreen Masih visszakapják a lányukat. | © CSI

Állj mellénk!

Princy szüleivel és testvéreivel egy kis lakásban él Ghazi Tarbellában, a fővárostól, Iszlámábádtól 85 kilométerre északra. Apja, Francis Masih csatornatisztítóként dolgozik. A keresztény lány egyszerű, de boldog gyermekkort él meg. Apja alacsony jövedelme ellenére iskolába járhat.

 

Esélytelenül

A fiatal és ártatlan hercegnő élete 2021. augusztus 3-án éjszaka szörnyű fordulatot vesz: A befolyásos muszlim Zulqarnain Zahid bűntársaival betör az otthonukba. Zahid brutálisan fölébreszti az alvó lányt, fegyverrel fenyegeti, és elrabolja. Princy és szülei kétségbeesetten próbálnak védekezni. De a betörőkkel szemben nincs esélyük.

Zahid aljas szándéka egyértelmű. Rá akarja kényszeríteni Princyt, hogy térjen át az iszlámra és legyen a felesége. Ez a csapás négy nappal az emberrablás után éri a 15 éves lányt. Princy a Zainab Bibi muszlim nevet kapja. Házassági anyakönyvi kivonatában 16/17 évesnek adták meg a lány életkorát.

A szülők azonnal panaszt akarnak tenni. De a Ghazi Tarbella városi rendőrség sokáig nem tesz semmit, mivel a korrupt emberrabló befolyása alatt állnak. Csak néhány nappal később fogadják be a panaszt.

 

Jogi segítség

Princy szüleinek sürgős segítségre van szükségük, ha valaha is újra látni akarják a lányukat. Szerény anyagi lehetőségeik miatt nincsenek abban a helyzetben, hogy bíróság előtt megtámadják lányuk kényszerházasságát és iszlámra kényszerítését.

Francis és Noreen Masih a kétségbeesettek bátorságával a CSI helyi partneréhez, Anjum Paulhoz fordult. A CSI jogi segítséget biztosít a szülőknek. „Az illetékes bíróság semmisítse meg Princy és Zahid illegálisan kötött gyermekházasságát, és semmisítse meg a kikényszerített vallásváltást. A bíróságnak azt is biztosítania kell, hogy Princy biztonságban hazatérjen a családjához” – mondja Anjum Paul.

Tiltakozás
A tiltakozást lkalommal írták alá.
Szöveg
Liebe Noreen und Francis

Wir können uns kaum vorstellen, welch grauenvolle und schwierige Zeit Sie durchmachen müssen. Was gibt es Schlimmeres, als ein Kind zu verlieren, das vor den eigenen Augen mit Waffengewalt entführt und schliesslich zwangsverheiratet wird.

Wir stehen im Gebet ganz fest für Sie ein. Möge Gott Ihnen in den Momenten der Verzweiflung Kraft und Hoffnung geben. Vor allem aber bitten wir den Herrn um sein wirkungsvolles Eingreifen, damit Princy bald wohlbehalten zu Ihnen zurückkehrt. Verlieren Sie den Mut nicht, wir glauben an die Gerechtigkeit.

Aligha tudjuk elképzelni, milyen szörnyű és nehéz időszakon mehettek keresztül. Mi lehet rosszabb, mint elveszíteni egy gyermeket, akit a szemünk láttára rabolnak el fegyverrel, és végül erőszakkal férjhez adnak. Szilárdan imádkozunk értetek. Isten adjon nektek erőt és reményt a kétségbeesés pillanataiban. De mindenekelőtt kérjük az Urat és az Ő erőteljes beavatkozását, hogy Princy újra épségben és egészségesen visszatérhessen hozzátok. Ne csüggedjetek, mi hiszünk az igazságban.
Hozzászólás

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.

Még több hír – Üldözött keresztények