CSI virrasztás: Kis csoportok nagy szerepet vállalnak az üldözöttekért

Svájcban 2020. december 17-én, csütörtökön este kilencedik alkalommal került sor a CSI üldözöttekért rendezett virrasztására. Az emberek több mint 30 településen találkoztak, hogy látható jelet állítsanak az üldözött keresztények és más vallási kisebbségek számára karácsony előtt. A koronavírus-járvány miatt az egyéni virrasztásokat kisebb csoportokban tartották.

CSI virrasztás: A kis csoportok nagy szerepet vállalnak az üldözöttekért

A covid-19 korlátozások miatt nem lehetett nagy nyilvános felvonulást rendezni. Ezért csak néhány elkötelezett önkéntes találkozott december 17-én este hatkor a megengedett keretek között, hogy felhívják a figyelmet a keresztények és más vallási kisebbségek üldözésére.

Eltérő számok

A svájci kantonok többségében maximum 5-10 ember gyűlhetett össze a vigíliára. Bernben viszont többen vehettek részt a virrasztáson. 30 elkötelezett találkozott Thunban. Lyssben 20 támogató vett részt a rendezvényen.

Világos üzenet

A virrasztás résztvevői egymástól megfelelő távolságra gyertyát tartottak a kezükben, és plakátokat akasztottak a nyakukba, követelve „a nigériai keresztények védelmét” vagy „a vallásszabadságot Irakban”. Mások reményüket fejezték ki a szíriai béke iránt, vagy a Hegyi-Karabahban élő keresztények biztonságát kérték. A járókelők élénk érdeklődő pillantásokat vetettek a kicsi és csendes gyűlésre.

A CSI által szervezett virrasztásra 2020-ban kilencedik alkalommal került sor. A CSI ügyvezető igazgatója, dr. John Eibner felidézte, mennyire fontos kiállni az üldözöttekért, különösen ezekben a kihívásokkal teli időkben: „Sok országban nőtt a keresztények és más vallási kisebbségek kirekesztése a koronajárvány következtében. Szeretnék köszönetet mondani minden svájci önkéntesnek, akik ilyen nehéz körülmények között is megszervezték a virrasztást. Ezzel egyértelmű jelét adták a vallásszabadság melletti elkötelezettségüknek.”

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.