25. március 2022

CSI nyilatkozat az ukrajnai háborúról

A mostani ukrajnai háború – amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának beleegyezése nélkül indítottak – a katonai beavatkozás, destabilizálás, valamint a nyílt és burkolt hadviselés egyéb formái közé tartozik.

Csernyihiv város lebombázott házai. Önkéntesek hordják el a romokat. | © rt

Az ukrajnai orosz invázióból fakadó humanitárius válság azoknak az ember okozta katasztrófáknak a számát növeli, amelyeket Jemenben, Szíriában, Líbiában, Irakban, Mianmarban, Nigériában és a Száhel-övezetben tapasztalunk.

Ezek mind a bel- és külföldi hatalmak közötti erőszakos versengés színhelyei, ahol állami és nem állami szereplők egyaránt részt vesznek.

A CSI szolidaritást vállal az ukrajnai háború áldozataival, különösen az ártatlan civilekkel, és humanitárius segítséget nyújt a rászorulóknak, azok etnikai és vallási hovatartozásától függetlenül.

A CSI fölszólítja az Ukrajnában harcoló feleket és külső támogatóikat, hogy azonnal állítsák le a katonai akciókat, kössenek tűzszünetet, és találjanak olyan megoldást, amely garantálja az élethez való jogot, az emberi méltóságot, a biztonságot, valamint az Ukrajnában és a szomszédos országokban élők emberi jogait az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megfelelően.

Világszerte fölszólítunk minden keresztényt – hagyományaiktól függetlenül –, hogy buzgón imádkozzanak, és munkálkodjanak a békéért és az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásáért az ukrajnai konfliktusövezetben.

 

„A CSI sem közvetlenül, sem közvetve nem támogat semmilyen katonai vagy ehhez kapcsolódó műveletet.” (CSI Alapszabály II/3)

Dr. John Eibner

nemzetközi elnök

Christian Solidarity International (CSI)

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.