A keresztény Örményországnak segítségre van szüksége!

Százhúszezer örményt kerített be az azerbajdzsán hadsereg Hegyi-Karabahban. Egy ősi keresztény közösséget veszély fenyeget. Segítsünk az elnyomott örményeknek! A CSI fölszólítja a Migros üzletláncot: „Viselkedjen értékorientáltan, és ne üzleteljen a SOCAR-ral!”

Adomány
Sport a sztyepanakerti (Hegyi-Karabah) rehabilitációs központban: Segítség a hadirokkantaknak és a fogyatékkal élőknek. | © CSI

Fotó: Sport a sztyepanakerti (Hegyi-Karabah) rehabilitációs központban: Segítség a hadirokkantaknak és a fogyatékkal élőknek. | © CSI

A CSI a háborús sebesült örményeket támogatja a Lady Cox Rehabilitációs Központban és segít a kitelepítettek újrakezdésében. A Sztepanakertben, Hegyi-Karabah fővárosában működő egészségügyi intézet évente több száz sérült vagy háborús sérült gyermeknek és felnőttnek nyújt szakszerű ellátást. A központ kiváló hírnévnek örvend, és reményt nyújt ezekben a nehéz időkben. Minden támogatás bátorságot ad a gondozóknak a folytatáshoz.

Tiltakozás a Migros diszkontlánchoz

A CSI megdöbbentőnek tartja, hogy a Magyarországon is ismert svájci Migros szupermarket hálózat Migrolino nevű leányvállalatán keresztül üzleti kapcsolatban áll az azeri SOCAR (State Oil Company of Azerbaijan Republic) energiaipari vállalattal. A Kaukázusban kialakult bizonytalan helyzet miatt a CSI fölszólítja a Migros-t, hogy bontsa föl a SOCAR-ral kötött franchise-megállapodást. A SOCAR állami tulajdonú vállalat, amely alapvető bevételi forrást generál a bakui kormány örményellenes programjához. Az azerbajdzsán hadsereg 2022 szeptemberében hatolt be mélyen örmény területre. A CSI a Migros vezetőinek írt levelében azt kéri, hogy ne fordítsanak hátat a cégalapító Gottlieb Duttweiler keresztény ihletésű értékrendjének, és minden ügyletükben ezt az etikai iránytűt kövessék. Jelenleg aláírásokat gyűjtünk a Migros-nak címzett petícióhoz. Kérjük, írd alá Te is!

Az örményeknek szükségük van a segítségünkre!

Hegyi-Karabah vagy Arcah Köztársaság az ősi Örmény Királyság része, az első állam, amely a kereszténységet hivatalos vallásként elfogadta. A Szovjetunió összeomlásával azonban Hegyi-Karabahot Azerbajdzsánhoz csatolták, ami brutális háborúhoz vezetett Örményországgal szemben. Amikor 2020 szeptemberében újraindultak a harcok, a CSI helyi partnerein keresztül segélyprogramokat indított. A CSI Örményországban és Hegyi-Karabahban is nyújt segítséget.

Kérjük, támogasd a rehabilitációs központot, és így tedd lehetővé a Hegyi-Karabahból kitelepített emberek számára az újrakezdést! Köszönjük a támogatást!

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.