A CSI ügyvezető igazgatója a szabadságról beszél egy interjúban

A szabadságért, amelyet az emberek Nyugaton élveznek, sokáig kellett küzdeni, mondta Simon Brechbühl, a CSI ügyvezető igazgatója az ERF Medien Magazinnak adott interjúban. Ez különösen igaz a vallásszabadságra. Ugyanakkor a mi felelősségünk, hogy kiálljunk azok szabadságáért, akik nem rendelkeznek vele. Ez a világ népességének nagy részét érinti.

Simon Brechbühl, a CSI ügyvezető igazgatója az ERF Medien Magazinnak beszél a szabadságról. | © CSI

A vallásszabadság központi tényező, amely az ember személyes szabadságát jelenti – magyarázza Simon Brechbühl, a CSI ügyvezető igazgatója a svájci keresztény ERF Medien Magazinnak adott interjújában. Ez a szabadság kiváltság és minden, csak nem magától értetődő. „Az emberek háromnegyede olyan országban él, ahol a vallás- és meggyőződésszabadság korlátozott” – tisztázza.

 

A szabadság ellentéte

A szabadság korlátozásai olyan embereket érintenek, akik háborúk és katasztrófák miatt elvesztették megélhetésüket, és menekülni kényszerülnek. Olyan emberek is, akik a totalitárius kormányok nyomása miatt nem fejezhetik ki félelem nélkül a véleményüket, és nem gyakorolhatják szabadon a hitüket.

A szabadság ellentéte a bebörtönzés – folytatja Brechbühl, példaként említve a 120 000 karabahi örményt, akik Azerbajdzsán blokádja miatt „2022 december közepe óta be vannak zárva szülőföldjükön, Hegyi-Karabahban, és sem oda beutazni, sem onnan elmenni nem tudnak.”

A szabadságért, amit Nyugaton élvezünk, keményen meg kellett küzdeni. Simon Brechbühl: „Most meg kell védenünk ezt a szabadságot, és ez nem magától értetődő. A sok személyes szabadsággal rendelkező ember felelőssége, hogy kiálljon az elnyomottak szabadságáért, különösen a hit szabadságáért.”

 

A szabadság iránti elkötelezettség

Arra a kérdésre, hogy hogyan vehet mindenki személyesen tenni mások szabadságáért, a CSI ügyvezető igazgatója a következőket válaszolja: „Például úgy, hogy támogatja a kezdeményezéseket és projekteket, és népszerűsíti azokat, akik a szabadságért dolgoznak.” Ez a támogatás lehet pénzügyi, de magában foglalhat személyes elkötelezettséget is, például bátorító levelek vagy politikusoknak szóló tiltakozó lapok aláírása.

Végül Simon Brechbühl rámutatott, hogy a CSI miként áll ki a vallásszabadságért és az emberi méltóságért Svájcban: többek között meghívott előadók személyes beszámolói, és a hitük miatt üldözöttekért tartott rendszeres éves virrasztások által.

Hozzászólás

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.