A CSI követeli a Szíria elleni szankciók megszüntetését

A Christian Solidarity International (CSI) felszólítja az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Németországot és Svájcot, hogy haladéktalanul oldják föl a Szíria elleni gazdasági embargót.

Szíria: A CSI követeli a Szíria elleni szankciók megszüntetését

Egy héttel a több mint 40 ezer halottat, több százezezer sebesültet és több millió hajléktalant követelő törökországi és szíriai földrengéseket követően a Christian Solidarity International (CSI) arra kéri az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svájc kormányát, hogy oldják föl a Szíria elleni gazdasági büntetőintézkedéseket.

 

Levél a világ vezetőihez

A CSI nemzetközi elnöke, John Eibner levelében az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) adataira hivatkozik. Az ENSZ tanulmány szerint az élelmiszerhiánytól szenvedő szíriaiak száma két év alatt csaknem megduplázódott. A szíriai háztartások 85%-a már nem képes fedezni alapvető szükségleteit.

 

Szíriában szinte mindenből hiány van

A 2023. február 6-i földrengés rávilágít a szankciók okozta kirívó áruhiányra. „Alig pár óra alatt emberek ezrei haltak meg, és tízezrek lettek hajléktalanok olyan városokban, ahol nincs működő egészségügy, és alig van áram vagy üzemanyag a kotrógépekhez, mentőberendezésekhez és mentőautókhoz. Soha nem fogjuk megtudni, hány ember halt meg ténylegesen a romok alatt, pusztán azért, mert nem volt felszerelés a mentéshez” – írja John Eibner. Egy dolog biztos: „A humanitárius válság Szíriában még soha nem volt akkora, mint ma.”

 

Tartsák be a genfi egyezményeket

„Az USA által bejelentett mentesség nem terjed ki az üzemanyagra, a pénzügyi tranzakciókra és az újjáépítéshez szükséges építőanyagokra” – állítja John Eibner. Ezért a CSI felszólítja a kormányokat és a nemzetközi szervezeteket, hogy ne támogassák tovább a Szíria elleni gazdasági háborút, hanem nyújtsanak közvetlen sürgősségi és újjáépítési segélyt a földrengés által súlyosan érintett szíriai emberek számára.

Dokumentum

 

Hozzászólás


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megjegyzés elküldve.

A megjegyzés sikeresen elküldve, amint egy rendszergazda ellenőrizte, itt jelenik meg.

Még több hír – Katasztrófa segély